30 Nisan 2024 Salı

Ehliyetler bu yıl sonuna kadar, nüfus cüzdanları ise 31 Aralık 2023'e kadar yenilenecek 

Ehliyetler bu yıl sonuna kadar, nüfus cüzdanları ise 31 Aralık 2023'e kadar yenilenecek 

Isparta

Nüfus cüzdanlarının ve ehliyetlerin yenilenme süreci devam ediyor. Daha kullanışlı olan yeni kimlik kartları ve ehliyetleri yenilenme sürecini Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Ayyıldız anlattı. Yenileme işlemlerinde yapılması gerekenleri sıralayan Mehmet Ayyıldız, ehliyetlerin bu yıl sonuna kadar, nüfus cüzdanlarının ise 31 Aralık 2023'e kadar yenilenmesinin gerektiğini söyledi. 

Daha kullanışlı olan yeni kimlik kartları ve ehliyetlerin yenilenme sürecini Merkez İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Ayyıldız anlattı.

Yenileme işlemlerinde yapılması gerekenleri sıralayan Mehmet Ayyıldız, ehliyetlerin bu yıl sonuna kadar, kimlik kartlarının ise 31 Aralık 2023'e kadar yenilenmesinin gerektiğini söyledi. 

Eski sürücü belgelerini yenisiyle değiştirme işlemi 31 Aralık 2022 tarihinde son buluyor bakanlığımızın bu şekilde talimatı var 31 Aralık 2023 yılında da kimlik kartlarımızın değişim süreci sona ermektedir heryıl değerlendirme oranına göre kimliklerin bedelleri artmakta ancak sürücü belgelerinde bu artış söz konusu değil hala 15 tl bir bedeli var aile hekimi ve diğer istenen belgelerle randevu alınırsa en seri şekilde hizmet vermekteyiz.

YORUM EKLE

Güvenlik Kodu

YORUMLAR

H.D.

16 Mart 2022 Çarşamba 07:05

Yurtdışındaki gibi ehliyet ve nüfus cüzdanını Tek kimlikte birleştirseydinizde,iki ayrı yenileme harç parası ödemek zorunda kalmasaydık olmazmıydı?

Vatandaş

15 Mart 2022 Salı 21:29

Haber içeriği tam bir fiyasko. Değişim sürecini anlattı deyip duruyor bir kaç cümlede ama o süreç hiç bir yerde yazmıyor. Koca haberin özeti şu ehliyeti bu yıl, kimlikleri önümüzdeki yıl sonuna kadar yenileyin. Başka bir şey yok haberde.

Ehliyet

15 Mart 2022 Salı 19:05

Ehliyetlerin değiştirilmesi için kaç kere uzatma yaptınız. Biz yeni ehiyetleri alırken rapor aldık. 3 yıl oldu bizim ehliyetleri değiştireli. 31 Aralık 2023 'e kadar değiştirmeyip o tarihte değiştirenler havadan 5 yıl kazanmış olacaklar. Biz o arada rapor alamazsak ne olacağız? Adamlar kel kör hala ehliyetlerini değiştirmeden araba kullanmaktalar. Benim bildiğim; Bir kural konulur değiştirilmez. Yapılan ADALETSİZİKTİR.

İşte böyle birşey

15 Mart 2022 Salı 17:08

Saçmalıktan başka birşey değil. Peki degistirmezsek ne olacak. Ehliyet işi zaten sıkıntılı. Bunu dijital hale getirin. TC no dan hepsi belli oluyor zaten. Sağlık ocağı için de sorun. Sağlıkli olan kişi nasıl sağlıklı oluyor. 80 90 yaşındaki kişi ile veya geçmişte hiç doktora gitmeyen birinin sağlıklı olduğu nasıl belli olabiliyor. Devletçilik ilkesi yalan olmuş. 15 TL ederi var.

DİĞER HABERLER

ÖNE ÇIKANLAR